Ceny serów w Polsce (25.10-1.11.2015)

13.11.2015

W okresie od 25 października do 1 listopada 2015 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Gouda, Ementaler i serka wiejskiego spadła.

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 10,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 10,78 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 10,96 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 13,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 10,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 12,82 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,93 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,85 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,63 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%.

(13.11.2015 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)