Tech Food Practic 2021

W dniach 30 listopada – 1 grudnia 2021, na zamku w Gniewie, odbyła się IV edycja warsztatów Tech Food Practic pt. „Media i technika w przemyśle spożywczym – innowacje i efektywność”, zorganizowana przez firmę MARCOR przy współorganizacji firm: IIPM, Kersia, Big Pol – Fundusze Pomocowe, DetaPTech, Milk Hydrosan, CES, EKO Technologie, ActivTek, J.S. Cooling, AQUAPHOR, FRIZO, GEA, BAUTER, IWT GROUP.

Czytaj więcej

WARSAW PACK 2021

W dniach 23-25 listopada 2021 na terenie Ptak Warsaw Expo, odbyła się VI edycja Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2021.

Czytaj więcej

XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa

W dniach 18-22 października 2021, w Hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju, odbyło się XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

XXVI Krajowa Ocena Serów i Twarogów

W dniach 18-22 października 2021, w Hotelu Czarny Potok w Krynicy Zdroju, odbyło się XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa zorganizowane przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy. Podczas uroczystej Gali ogłoszono wyniki i wręczono medale XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie.

Czytaj więcej

Polski Kongres Serowarski 2021

W dniach 28-30 września 2021 w Mrągowie odbył się Polski Kongres Serowarski zorganizowany przez Aleksandrę Wojnarowską i BikoTECH. Podczas Kongresu wręczono nagrody w konkursach: Smakuje Dzieciom 2021, Good Cheese 2021 i Ekoinwestor w Przemyśle Spożywczym. Gospodarzem regionalnym była Spółdzielcza Mleczarnia MLEKPOL.

Czytaj więcej

40. Jubileuszowa Konferencja Naukowo-Techniczna

W dniach 20-23 września 2021 odbyła się Jubileuszowa 40. Konferencja Naukowo-Techniczna „Problemy gospodarki energią i środowiskiem w mleczarstwie” zorganizowana przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne „Energia i środowisko w mleczarstwie” z Olsztyna oraz Wydział Nauk Ekonomicznych i Wydział Nauki o Żywności UWM w Olsztynie. Honorowym przewodniczącym Konferencji był prof. Janusz Budny, który był jej twórcą. Motto Konferencji to „Łączyć tych, którzy potrafią z tymi, którzy potrzebują”.

Czytaj więcej

Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse

W dniu 27 maja 2021 r. odbyła się konferencja pt.: „Własność intelektualna w sektorze żywnościowym. Aktualne wyzwania i szanse” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Wydarzenie zostało objęte patronatem Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Partnerem merytorycznym wydarzenia była Kancelarii ROA Rasiewicz Oleksyn & Associates.

Czytaj więcej

„Akademia Prawa Żywnościowego” eksperci o zmianach w prawie żywnościowym

W dniach 19-20 maja 2021 r. odbyła się „Akademia Prawa Żywnościowego” zorganizowana przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców (PFPŻ ZP) oraz kwartalnik „Food-Lex”. Program tegorocznej Akademii obejmował tradycyjne zagadnienia prawa żywnościowego, w tym dodatki do żywności, zanieczyszczenia oraz materiały i wyroby do kontaktu z żywnością, a także najnowsze informacje dotyczące trwających dyskusji na poziomie UE.

Czytaj więcej