Nasza strona używa ciasteczek. Korzystanie z niej oznacza wyrażenie na to zgody.

Więcej o ciasteczkach
Nowy Przegląd Mleczarski

Nowy Przegląd Mleczarski

Współpraca

  • Home
  • Aktualności
  • Relacje
  • Artykuły
    • Technologia
    • Technika
    • Ekologia
    • Sponsorowane
    • Unia Europejska
    • Sylwetki
    • Jakość
    • Spółdzielczość
    • Rynek
    • Finanse
    • Recenzje
    • Energia
    • Europejskie Stowarzyszenie Mleczarzy
    • PIM
    • Biuletyn IPH P-A
    • Prokarton
    • Zdrowie
    • Wywiady
  • Ekonomia
  • Kulinaria
    • OSM Piątnica
    • Mlekoma
    • Lazur
    • WIELKANOC
    • WART-MILK
    • Culinar
    • mcCain
    • Czytelnicy
    • Sertop
    • Doceń Polskie
    • Spomlek
    • ŚSM Jana
    • Wieluń
    • Hochland
    • Polska Izba Mleka
    • DEBIC
    • Mlekpol
  • Kontakt

Artykuły

Przepisy rodem z PRL

Czytaj więcej

Zawory bezpieczeństwa - kluczowe elementy bezpieczeństwa w przemyśle

Czytaj więcej

Wojna na Ukrainie trwa już rok. Jak wpłynęła na sektor mleczarski?

Czytaj więcej

Inteligentny sposób na ograniczenie strat mleka w mleczarniach

Czytaj więcej

Jakie nastroje dominują wśród Polaków?

Czytaj więcej

Polskie firmy coraz gorzej oceniają swoją przyszłość

Czytaj więcej

Co czeka sektor mleczarski w 2023 roku?

Czytaj więcej

Jaki był rok 2022 dla mleczarstwa?

Czytaj więcej
  • Na jakie alergeny jesteśmy narażeni w domu?
  • 5 sposobów na ograniczenie pyłków i kurzu w domu
  • Nadmiar kurzu w mieszkaniu - poznaj powody
  • Czystość w domu - co możemy zrobić, aby ją zachować?
  • Co Polacy robią u podnóża Kilimandżaro? Mniej znane oblicza rozwoju mleczarstwa w Tanzanii
  • Głosy mleczarstwa i o mleczarstwie na FRSiH w Warszawie
  • Konferencja na targach Mleko-Expo
  • Dairy Flash 15/2022
  • Dairy Flash 14/2022
  • Nadchodzi system kaucyjny. Jaki będzie?
  • Energia będzie kluczowa dla mleczarstwa w przyszłym roku
  • EDA Dairy Flash 13/2022
  • Praca zdalna zmniejszyła liczbę wypadków przy pracy, ale nie L4
  • Nadchodzi podatek 50% dla dużych firm
  • Dairy Flash_11/2022
  • Dairy Flash 12/2022
  • EDA Dairy Flash 10/2022 PL
  • Jak dotrzeć do młodych konsumentów? Znaczenie social mediów
  • "Roślinne mleko" atakuje
  • Koniec samochodów spalinowych, czyli unijne opary absurdu
  • Coraz trudniejsza sytuacja gospodarcza przekłada się na zdrowie Polaków
  • Czy mleczarnie będą miały dość energii elektrycznej? I po ile...
  • EDA Dairy Flash 8/2022 PL
  • EDA Dairy Flash 9/2022
  • Czy mleczarnie będą miały dość energii elektrycznej? I po ile...
  • Żywność stanie się luksusem?
  • Rosnąca drożyzna zapowiada spowolnienie gospodarcze
  • Rosnące ceny opakowań wymuszają nowe podejście i rozwiązania
  • Europejski Kongres Gospodarczy - dyskutowano m.in. o Zielonym Ładzie
  • Wojna wpływa na wszystko
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych.
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych. cz. 2
  • Jak miliony uchodźców z Ukrainy wpłyna na polski rynek pracy?
  • Jaka przyszłość - recesja czy wielki kryzys?
  • Ukraińcy jadą z Polski na wojnę
  • Wojna na Ukrainie będzie ciosem dla mleczarstwa?
  • Zawsze "ekstra" od GEA Westfalia Separator
  • Rośnie znaczenie cyberbezpieczeństwa
  • Czy obniżenie VAT na żywność spełni pokładane nadzieje?
  • Ewolucja chłodnictwa w polskich zakładach mleczarskich
  • Ryzyka czekające w 2022 roku
  • Wzrost płac i inflacji - czeka nas błędne koło
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, grudzień 2021
  • Możliwości nawozowego wykorzystania ścieków mleczarskich jako element gospodarki obiegu zamkniętego
  • Gospodarka wodno-ściekowa w zakładach przemysłowych – możliwości finansowania
  • Kłopoty chińskiej gospodarki dotkną wszystkich
  • Przedstawiciele branży mleczarskiej na Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2021
  • Instalacje do sekwestracji CO2 z reaktorem glonowym – przykładowe rozwiązania, koszty budowy i eksploatacji
  • Mleczarstwo - energia, środowisko, klimat aktualne zagadnienia na lata 2020-2050
  • Parlament Europejski przyjął strategię Od Pola do Stołu
  • EDA Dairy_Flash 14/2021
  • EDA Dairy_Flash 15/2021
  • Mleczarstwo w ostatnim czterdziestoleciu w polsce - postęp techniczny i jego skutki
  • Inflacja uderza z coraz większą siłą
  • Newsletter PIM nr 35_2021.pdf
  • Nierozwiązywalny problem mleczarstwa?
  • Prof. dr hab. inż. Janusz Budny - „Energia i środowisko w mleczarstwie”
  • Prof. dr hab. inż. Janusz Budny - Gospodarowanie energią
  • Newsletter PIM nr 34_2021.pdf
  • Newsletter PIM nr 33/2021
  • Tik tok, tik tok, tik tok
  • Śmierć i podatki – czyli komuś zabrać, aby dać
  • Newsletter PIM nr 32/2021
  • Klasa średnia jest najważniejsza
  • Rozwija się sprzedaż bezpośrednia, pomaga Internet
  • Newsletter PIM nr 31/2021
  • Newsletter PIM nr 30/2021
  • Newsletter PIM nr 29/2021
  • Polskie mleczarnie inwestują w ekologię
  • Newsletter PIM nr 28_2021.pdf
  • Newsletter PIM nr 27/2021
  • Newsletter PIM nr 26/2021
  • Inflacja zje marzenia o większym spożyciu mleka
  • Social media – nowa władza
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! - lipiec 2021
  • Newsletter PIM nr 25/2021
  • Newsletter PIM nr 24/2021
  • Ludzie chcą pracować zdalnie
  • Newsletter PIM nr 23/2021
  • Sytuacja na rynku mleka i przetworów mlecznych
  • Newsletter PIM nr 22/2021
  • Dairy Flash 11/2021
  • Rynek absencji pracowniczych
  • Newsletter PIM nr 21/2021
  • Transformacja energetyczna, odnawialne źródła energii, efektywność energetyczna, co to oznacza dla konkurencyjności obszarów wiejskich i branży mleczarskiej?
  • Newsletter PIM nr 20/2021
  • EDA Dairy Flash 10/2021
  • Konsumpcja nie rośnie, a ceny owszem
  • Newsletter PIM nr 19/2021
  • Newsletter PIM nr 18/2021
  • Świat bez mleka i mięsa?
  • Newsletter PIM nr 16/2021
  • Jedenaste: Nie marnować
  • Newsletter PIM nr 14/2021
  • Newsletter PIM nr 13/2021
  • Koronawirus w niewielkim stopniu wpłynął na rynek pracy
  • Newsletter PIM nr 12/2021
  • E-handel także dla mleczarstwa
  • Newsletter PIM nr 11/2021
  • Cykliczne badania pracowników w przedsiębiorstwach jako skuteczna metoda walki z epidemią
  • Newsletter PIM nr 10/2021
  • Newsletter PIM nr 09/2021
  • Covid atakuje nie tylko płuca
  • Newsletter PIM nr 08/2021
  • Konferencje online są tańsze, szybsze, ale czy lepsze?
  • Newsletter PIM nr 07/2021
  • Newsletter PIM nr 06/2021
  • Czesi idą w stronę protekcjonizmu
  • Newsletter PIM nr 05/2021
  • Polacy mają dosyć lockdownu
  • Newsletter PIM nr 04/2021
  • Newsletter PIM nr 03/2021
  • Newsletter PIM nr 02/2021
  • Newsletter PIM nr 01/2021
  • Karton, naturalnie! Biuletyn informacyjny Fundacji ProKarton, grudzień 2020
  • Konferencja na temat serwatki
  • Newsletter PIM nr 44/2020
  • Przedświąteczne zakupy Polaków
  • Znaczenie kodowania i znakowania produktów dla małych i średnich producentów żywności i napojów
  • „Polska” mleczarnia u podnóża Kilimandżaro
  • Rośnie świadomość polskich konsumentów
  • Newsletter PIM nr 43/2020
  • Mniejsze koszty.
  • Newsletter PIM nr 42/2020
  • Konferencja serwatkowa – Nutrition – wykłady
  • EDA konwencja
  • Dokumentacja dotycząca Żywności, środowiska i zdrowia
  • Piątnica uratuje Bielmlek z Bielska Podlaskiego
  • Newsletter PIM nr 41/2020
  • Sprawozdanie z Konferencji nt. serwatki
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 17/2020
  • Mleczarze debatowali przez Internet
  • Newsletter PIM nr 40/2020
  • Zadbaj o odporność – stosuj suplementy!
  • EDA Dairy flash 16/2020
  • Zadbaj o odporność – zmień dietę!
  • Newsletter PIM nr 39/2020
  • Newsletter PIM nr 38/2020
  • Etykietowanie kontra wydruk przy pomocy drukarki edding compact – co jest bardziej ekonomiczne?
  • Newsletter PIM nr 37/2020
  • EDA - Biuletyn Międzynarodowej Federacji Mleczarskiej
  • Rośnie znaczenie produktów mlecznych bez GMO
  • Newsletter PIM nr 36/2020
  • Dairy Flash 15/2020
  • Newsletter PIM nr 35/2020
  • Czym jest mleko?
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych cz. II
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych cz. II
  • Przyczyny problemów osadowo-korozyjnych kotłów parowych.
  • Newsletter PIM nr 34/2020
  • Co jest bardziej opłacalne – drukarka pracy ciągłej (CIJ) czy drukarka termiczna (TIJ)?
  • Raport-E-COMMERCE
  • Newsletter PIM nr 33/2020
  • EDA Dairy Flash 14/2020
  • Na naszych oczach zmienia się rolnictwo
  • Newsletter PIM nr 32/2020
  • Newsletter PIM nr 31/2020
  • Rośnie presja przeciwko opakowaniom z tworzyw sztucznych
  • Newsletter PIM nr 30/2020
  • Dairy Flash 13/2020
  • Przygotuj się na przemysł 4.0
  • Nowe wymagania najlepszej dostępnej techniki dla mleczarstwa unii europejskiej
  • Ekoefektywność – mleczarstwo – czystsza produkcja
  • Chemiczne zanieczyszczenia żywności, zanieczyszczenia procesowe – czy również zagrożenie mleka i wyrobów mleczarskich?
  • Ważniejsze problemy gospodarowania energią współczesnej cywilizacji
  • Mleczarstwo, czy przemysł mleczarski?
  • Newsletter PIM nr 29/2020
  • Newsletter PIM nr 28/2020
  • Newsletter PIM nr 27/2020
  • EDA – notatka prasowa
  • Newsletter PIM nr 25/2020
  • Newsletter PIM nr 26/2020
  • Dostawcy mleka fundamentem Hochland Polska
  • Koronawirus przyspieszył rozwój e-handlu w Polsce
  • EDA. Odnowiona polityka handlowa na rzecz silniejszej Europy
  • Dairy flash 11/2020
  • Odnowiona polityka handlowa na rzecz silniejszej Europy. Nota konsultacyjna
  • Komisja Europejska podejmuje gruntowny przegląd unijnej polityki handlowej
  • Newsletter PIM nr 24/2020
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 12/2020
  • Gdzie można bezpiecznie eksportować?
  • Newsletter PIM nr 23/2020
  • Newsletter PIM nr 22/2020
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, lipiec 2020
  • Newsletter PIM nr 21/2020
  • Podsumowanie spotkania MMO z 26 czerwca 2020 roku (Komisja Europejska)
  • Newsletter PIM nr 20/2020
  • Czy powstanie jedna organizacja mleczarska?
  • Newsletter PIM nr 19/2020
  • Newsletter PIM nr 18/2020
  • Doceniamy lokalne produkty
  • Dairy Flash 10/2020
  • Odmrażanie gospodarki trwa wolno
  • Newsletter PIM nr 17/2020
  • EDA – Covid19 Podsumowanie sytuacji – dane z telekonferencji 29.05.2020 (w tym również niektóre pisemne uwagi otrzymane od członków)
  • Newsletter PIM nr 16/2020
  • Nowy wymiar konferencji
  • Propozycja EDA do zajęcia się sytuacją w ramach EDA Covid19/ PSA – wsparcie prywatnego przechowywania
  • Newsletter PIM nr 15/2020
  • Dairy flash 9/2020
  • EDA – Covid19 – Sprawozdanie z sytuacji
  • Newsletter PIM nr 14/2020
  • Promocja patriotyzmu zakupowego lekarstwem na kryzys
  • Newsletter PIM nr 13/2020
  • EDA Dairy Flash 8/2020
  • Rozwój sytuacji rynkowej w UE
  • Newsletter PIM nr 12/2020
  • Komunikat EDA: Wsparcie mleczarstwa UE w kryzysie COVID
  • Praca zdalna – zalety i wady
  • Newsletter PIM nr 11/2020
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny
  • Newsletter PIM nr 10/2020
  • Lekarstwo gorsze od choroby
  • Stanowisko EDA w sprawie strategii „Od pola do stołu”
  • Informacja z rozmowy tel. EDA z DG AGRI
  • Pismo sekretarz generalnego EDA z dnia 6.04.2020
  • Newsletter PIM nr 9/2020
  • Dairy Flash #6/2020
  • Zielony Ład i aktualizacja "od pola do stołu”
  • Pismo EDA 26 marca 2020
  • Newsletter PIM nr 8/2020
  • EDA analiza rynku 25.03.2020
  • Covid 19 – Aktualizacja na dzień 25 marca 2020
  • Dairy Flash 5/2020
  • EDA – wpływ/konsekwencje epidemii korona wirusa. Podsumowanie dyskusji na skypie w dniu 17.03.2020
  • Pismo EDA – Koronawirus
  • Czeka nas recesja, tylko jak duża?
  • Newsletter PIM nr 7/2020
  • EDA – wpływ/konsekwencje epidemii korona wirusa
  • Pismo EDA – Koronawirus
  • Newsletter PIM nr 6/2020
  • Jakie są perspektywy dla polskiego i europejskiego rolnictwa?
  • Newsletter PIM nr 5/2020
  • EDA Dairy Flash 4/2020
  • Wywiad z Łukaszem Sosnowskim, nowym prezesem Fundacji ProKarton
  • 02 Raport Dyrekcji EDAX
  • Koronawirus groźny dla gospodarki, a nie dla zdrowia
  • Newsletter PIM nr 3/2020
  • Newsletter PIM nr 4/2020
  • Dairy Flash 3/2020
  • Newsletter PIM nr 2/2020
  • Newsletter PIM nr 1/2020
  • Brexit stał się faktem
  • Dairy Flash – Biulety informacyjny 2/2020
  • Sektor mleczarski & Zielony Ład
  • Europejski Zielony Ład – europejski przemysł mleczarski jest gotów połączyć siły, aby zająć się wyzwaniami środowiskowymi i klimatycznymi
  • Przemysł mleczarski prezentuje swoje kluczowe postulaty wobec przyszłych relacji UE – UK
  • BREXIT – Przyszłe Mleczarskie Ramy Działania UE – UK
  • Jak ważna jest jakość?
  • SPX® FLOW zawarło umowę z duńską firmą Primodan, dotyczącą przejęcia działalności w zakresie linii do produkcji serów żółtych
  • Dairy Flash 1/2020
  • Najważniejsze zjawiska rynkowe w 2020 roku
  • Karton, naturalnie! Biuletyn Fundacji ProKarton, grudzien 2019
  • Newsletter PIM nr 24/2019
  • Święta bez marnowania
  • Newsletter PIM nr 23/2019
  • Uczelnie otwierają się na współpracę z przemysłem spożywczym
  • Newsletter PIM nr 22/2019
  • Zmiany na rynku pracy
  • Newsletter PIM nr 21/2019
  • Stanowisko EDA dotyczące aktualnych ram prawnych dot. Produktów Ubocznych Pochodzenia Zwierzęcego (ABP).
  • Analiza efektywności energetycznej urządzeń – pierwszy krok do redukcji zużycia energii elektrycznej i innych mediów w procesie
  • Dairy flash 17/2019
  • Na Forum Rynku Spożywczego i Handlu debatowali mleczarze
  • Newsletter PIM nr 20/2019
  • Newsletter PIM nr 19/2019
  • Dairy flash 16/2019
  • Newsletter PIM nr 18/2019
  • Ślad środowiskowy produktu mlecznego (PEF)
  • Stanowisko EDA dot. aktualnych wyzwań środowiskowych
  • Konwencja EDA 2019
  • Zagrożenia pracy w przemyśle spożywczym
  • Dairy flash 15/2019
  • Dobre prawo gospodarcze to podstawa rozwoju
  • Newsletter PIM nr 16_2019
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 14/2019
  • Komunikat prasowy EDA 3.10.2019
  • Newsletter PIM nr 15/2019
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 14/2019.
  • Broszura informacyjna EDA dot. Handlu - Handel produktami mlecznymi a Meksyk
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 13/2019
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 13/2019.
  • Łagodna i cicha praca dzięki nowej, solidnej dwuśrubowej pompie Alfa Laval
  • Żywność będzie drożeć
  • Biuletyn Informacyjny - Dairy Focus 02/2019
  • Poszanowanie energii – prof. dr hab. inż. Janusz Budny
  • Postscriptum – prof. dr hab. inż. Janusz Budny
  • EDA - Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Wytyczne EDA dla interpretacji Dyrektywy (UE) 2019/904 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 5 czerwca 2109 dot. redukcji wpływu pewnych produktów z tworzyw sztucznych na środowisko
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! sierpień 2019
  • Wzmacnianie relacji UE – Afryka poprzez zrównoważony rozwój sterowany przez rynek
  • Biuletyn prasowy EDA 8 lipca2019
  • Dairy Flash –Biuletyn informacyjny 12/2019
  • Będzie kłopot z wodą
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 11/2019
  • Podwójna Jakość Żywności: Pytania i Odpowiedzi
  • Czego biznes oczekuje od nowych władz UE
  • Marnowanie żywności dotyczy każdego
  • Rok temu RODO weszło w życie
  • W Katowicach debatowano o konsolidacji przemysłu spożywczego
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 10/2019
  • Biuletyn Informacyjny EDA - Żywienie, Zrównoważony Rozwój / marzec 2019
  • Na EKG rozmawiano m.in. o eksporcie do Azji
  • Dairy Flash 8
  • Dairy Flash 9
  • Dairy Focus
  • Doświadczeni mleczarze czekają na emerytury
  • Stanowisko EDA w odpowiedzi na konsultacje COM odnośnie norm jakości handlowej
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny #6/2019
  • Dairy Flash – Biuletyn informacyjny #7/2019
  • Mleczarnie nie unikną zmiany opakowań
  • Jak kupować i zużywać energię elektryczną w XXI wieku?
  • Zmiany na rynku i w kodeksie pracy
  • Jakie zmiany czekają branżę handlową
  • Nadchodzi koniec zmiany czasu
  • Kiedy będzie kolejny kryzys?
  • Dairy flash 5
  • Ograniczenie marek własnych
  • Zmieniający się rynek gastronomiczny zmieni oblicze i profil mleczarstwa
  • Dairy flash 4/2019
  • Nie wypijemy mleka więcej
  • Newsletter Izba Przemysłowo-Handlowa Polska-Azja 2/2019
  • Twaróg
  • Zakaz w handlu w niedziele dzieli
  • Technologiczne trendy nie ominą mleczarstwa
  • Dairy Flash 3
  • EDA - Dairy Focus Prezydencja Rumunii
  • Stanowisko EDA dot. polityki produktowej UE i potencjalnych zastosowań metod szacowania Śladu Środowiskowego
  • Wzrost znaczenia żywności funkcjonalnej to szansa dla produktów mlecznych
  • EDA Dairy flash 1
  • EDA Dairy flash 2
  • Jak zmienia się polskie prawo gospodarcze
  • Naukowcy i biznes walczą z alergią na mleko
  • Handel czekają dynamiczne zmiany
  • Dobre prognozy na 2019 rok, z nutką niepewności
  • Czy kampanie społeczne mają sens?
  • Szykujmy się na twardy Brexit
  • Newsletter PIM nr 35/2018
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! - grudzień 2018
  • W Katowicach radzą o ochronie klimatu
  • Mleczarstwo światowe: emisja gazów cieplarnianych
  • Świąteczną gorączkę czas zacząć
  • Newsletter PIM nr 34/2018
  • Dairy Flash 20 Zielona przyszłość dla Europejskiego Mleczarstwa
  • Komunikat prasowy w sprawie Brexitu
  • Mleczarstwo a cele środowiskowe
  • Głos mleczarni podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018
  • Wolne od GMO – Certyfikat Jakości
  • Austriacka Prezydencja UE
  • Nieuczciwe Praktyki Handlowe
  • Wartości odżywcze a środowisko
  • Decyzje zakupowe – co je kształtuje
  • Biuletyn dotyczący Zrównoważonego Rozwoju
  • Opakowania mleczne wpisują się w trend proekologiczny
  • Sieci handlowe walczą o klienta
  • Dairy Flash 17
  • Newsletter PIM nr 32/2018
  • Rosną zaległości płatnicze
  • Dairy flash 16
  • Piątnica stawia na nową komunikację
  • Ubezpieczenia w działalności gospodarczej
  • Cyfryzacja produkcji przekłada się na jakość
  • Dairy Flash 15
  • Będzie nowy rynek
  • Newsletter PIM nr 31/2018
  • Newsletter PIM nr 30/2018
  • Nowi konsumenci
  • Newsletter PIM nr 29/2018
  • Niska rentowność mleczarstwa to ryzyko
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 13
  • EDA Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 14
  • Jogurt
  • Newsletter PIM nr 28/2018
  • Cyberzagrożenia dotyczą także mleczarń
  • Newsletter PIM nr 27/2018
  • Dairy Flash 12
  • Przewodnik EDA Mleczarskie Chronione Określenia
  • Białe kłamstwa Viva
  • Jogurt, kefir, zsiadłe mleko
  • Newsletter PIM nr 26_2018
  • Nowe formy pracy w mleczarni
  • Raport: Jak zmienia się wiedza Polaków na temat segregacji odpadów opakowaniowych
  • Newsletter PIM nr 25/2018
  • Polsce potrzeba pracowników, nie imigrantów
  • EDA Dairy flash 11
  • Newsletter PIM nr 24_2018
  • Wielkie sklepy tracą na znaczeniu
  • Nowy minister rolnictwa, stare problemy
  • Newsletter PIM nr 23/2018
  • Woda ponownie używana w sektorze mleka
  • Zapasy odtłuszczonego mleka w proszku
  • Biulety informacyjny Karton, naturalnie! czerwiec 2018
  • Biuletyn dotyczący zasobów wody
  • Dairy flash 10
  • Komunikat prasowy 12 kwietnia 2018
  • Nutrition Factsheet
  • Przewodnik znakowania pochodzenia
  • Cukrzyca: Nie chcemy walczyć. Chcemy zapobiegać. 27 czerwca – Światowy Dzień Walki z Cukrzycą
  • Newsletter PIM nr 22/2018
  • Wody podziemne, możliwości zmniejszenia rocznych opłat za usługi wodne
  • Serwatka – możliwości
  • Polska gospodarka mocna wewnętrznie, ale…
  • Śmieciowy problem
  • Newsletter PIM nr 21/2018
  • Wyzwania i trendy na rynku pracy
  • Newsletter PIM nr 19/2018
  • EDA Dairy Flash 9
  • RODO w mleczarstwie
  • Na X Europejskim Kongresie Gospodarczym nie zapomniano o mleku
  • Newsletter PIM nr 18/2018
  • Newsletter PIM nr 17/2018
  • Dairy Flash 7
  • Bezpieczeństwo w gospodarstwach mlecznych
  • Dairy flash nr 8
  • Konferencja Lekarzy Alergologów
  • Newsletter PIM nr 16/2018
  • Handel się zmienia
  • Newsletter Polskiej Izby Mleka nr 13/2018. W numerze m.in.:
  • Robotyzacja staje się koniecznością
  • Po deflacji czeka nas wzrost cen
  • Newsletter PIM nr 12/2018
  • dairy Flash nr 6
  • Nowy, lepszy wizerunek rolnika
  • Czy będzie wojna handlowa z USA?
  • Newsletter PIM nr 11-2018
  • EDA Broszura - Niedobory żywieniowe u osób starszych
  • EDA Dairy Flash nr 5
  • Szara strefa spada ale rośnie
  • Dairy Flash nr 4
  • Newsletter PIM nr 9/2018
  • Eksperci podsumowali wpływ WPR na polskie rolnictwo
  • Wolne niedziele nie zmniejszą konsumpcji nabiału
  • Biuletyn informacyjny Karton, naturalnie! – styczeń 2018
  • Newsletter PIM nr 07 2018
  • Mały klient – wieki rynek
  • Polacy cenią zdrowie – szansa dla żywności ekologicznej
  • Newsletter PIM nr 06_2018.pdf
  • Aktualności z działalności Izby Przemysłowo-Handlowej Polska-Azja
  • EDA - Dairy Flash – Biuletyn informacyjny 3
  • Brexit
  • Dairy Flasch 2
  • Komunikat prasowy (31.01.2018)
  • Mleczarnie są skazane na e-handel
  • Newsletter PIM nr 3_2018
  • Systemy pomiarowe do optymalizacji procesu produkcji
  • Handel międzynarodowy to bieg z przeszkodami
  • Inflacja vs. dochody
  • Nowe prawo wodne a dodatkowe koszty w zakładzie mleczarskim
  • Izba Przemysłowo-Handlowa Polska-Azja Newsletter - Grudzień 2017
  • Mleczarstwo nie wisi w próżni – jaka będzie koniunktura ogólnogospodarcza?
  • Newsletter PIM nr 1/2018
  • Newsletter PIM nr 43/2017.
  • Jaki będzie Nowy Rok dla Mleczarstwa?
  • Nowy silny gracz?
  • Co nowy premier zapowiedział dla rolnictwa i gospodarki?
  • Newsletter PIM nr 42_2017
  • Mimo koniunktury zatory płatnicze stale rosną
  • Newsletter PIM nr 41/2017
  • Ślad węglowy i ekologiczny wskaźnik w produkcji żywności
  • Nabór w działaniu 4.2 PROW
  • Newsletter PIM nr 40_2017
  • Opakowanie staje się nośnikiem marketingowym
  • FRSiH: Mody żywnościowe trwają krótko
  • Newsletter PIM nr 39/2017
  • EDA – Biuletyn Informacyjny ślad środowiskowy
  • EDA – Broszura informacyjna - nietolerancja laktozy
  • EDA – Pytania i odpowiedzi kwasy tłuszczowe trans
  • Modernizacja systemu automatyki kotłowni – opis realizacji
  • Newsletter PIM nr 38_2017
  • Aktualne zagadnienia dotyczące handlu
  • Biuletyn informacyjny Dairy Flash #16
  • Newsletter PIM nr 37/2017
  • Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Polska gospodarka rośnie
  • Newsletter PIM nr 36/2017
  • Projekt listu EDA dotyczącego systemu interwencji – 29/10/2017 – wersja końcowa - Adresowana do Dr Mögele
  • Newsletter PIM 35/017
  • Promocyjna klamra
  • EDA - Dairy Flash 20 października 2017 # 15
  • EDA - 18 października Komunikat prasowy
  • Raport Ekonomiczny EDA 2017-18
  • EDA - Broszura informacyjna dot. żywienia
  • Obraz zmieniającej się branży mleczarskiej
  • Newsletter PIM nr 34/2017
  • Dobre opakowanie sprzedaje
  • Europejski eksport mleczarski realizuje rekordowe osiągnięcia – lokalne korzenie i globalny biznes
  • Doroczna Konwencja EDA 2017 28-30 września − Sztokholm, Szwecja
  • Na WKG o szansach rozwoju Polski Wschodniej
  • Newsletter PIM nr 32_2017
  • Wolne niedziele – tak czy nie
  • EDA – Broszura informacyjna dotycząca żywienia
  • Newsletter PIM nr 31 2017
  • Fundusze private equity chcą inwestować w branżę spożywczą
  • Komunikat nr 3 – o postępie prac nad dokumentem referencyjnym BAT dla przemysłu spożywczego
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 7 września 2017 # 13
  • Jedna z najnowocześniejszych biogazowni przemysłowych
  • Kluczowe czynniki sukcesu na rynku wewnętrznym
  • Newsletter PIM nr 29_2017
  • Newsletter PIM nr 30_2017
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 3
  • Prawo wodne będzie obowiązywać już za 4 miesiące
  • Wypadki w pracy psują image firmy
  • Newsletter PIM nr 28_2017
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 2
  • Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zaprasza do współpracy cz. 1
  • Zmiany w pracy tymczasowej
  • Ser dojrzewający w profilaktyce miażdżycy i nowotworów
  • Ślady mleczarstwa w Wydziale Nauki o Żywności
  • Ceny masła niepokoją konsumentów i prasę
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa z 26 lipca 2017 # 12
  • Nabiał a choroba Hashimoto
  • Twarożek tradycyjny
  • Zakładowa oczyszczalnia ścieków – koszt czy inwestycja?
  • Komunikat prasowy z 4 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 6 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 7 lipca 2017
  • Komunikat prasowy z 14 lipca 2017
  • Piroliza, zgazowywanie czyli…?
  • Kryteria wyboru odpowiedniej technologii oczyszczania ścieków mleczarskich
  • Programy lojalnościowe nie tylko dla sieci handlowych
  • Roczny Raport EDA
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 10 lipca 2017 # 11
  • Prof. dr hab. inż. Stefan Ziajka o mleku w proszku
  • O wypadkach przy pracy trzeba rozmawiać
  • Mleczarnie muszą dopieścić e-sklepy
  • Biuletyn EDA nr 10
  • Susza wymusza ubezpieczenia
  • Mleczne kampanie
  • Kto będzie pracował w mleczarstwie?
  • Brexit nie taki straszny
  • Biuletyn EDA nr 9
  • Letnie zagrożenie produkcji
  • Rolno-Spożywcze Forum Inwestycyjne Wysokiego Szczebla Unia Europejska-Afryka
  • Rośnie liczba mleczarskich konferencji
  • Ostatnie wiadomości ze świata mleczarstwa 11 maja 2017
  • Na EKG rozmawiano o eksporcie żywności
  • Wymiana pokoleniowa na rynku ERP
  • Poradnik „Zasady procesu produkcyjnego i higieny w zatwierdzonej urzędowo serowarni farmerskiej i rzemieślniczej”
  • Gdzie leży granica opłacalności produkcji mleka?
  • Handel mleczarski i Kanada
  • Stanowisko EDA z 2 kwietnia 2017 związane ze światowym mleczarstwem
  • Dłuższa świeżość serów. Schur DairyPack rozwiązaniem dla przemysłu mleczarskiego
  • Dom ekologiczny – jak zmniejszyć ilość śmieci?
  • Swój do swego po swoje
  • Agencje, łączcie się!
  • Techniki czarnego PR
  • Stanowisko związane ze światowym mleczarstwem
  • Biuletyn nr 6 z 31 Marca 2017
  • Biuletyn nr 5 z 23 Marca 2017
  • Biuletyn nr 4 z 09 Marca 2017
  • Ile polityki w gospodarce
  • Wrażenia z Food Show 2017
  • Zmiany w szkolnym mleku
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (3)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego w Mrągowie zaprasza do współpracy część 3
  • Czy podwójna jakość produktów spożywczych to faktyczny problem?
  • Kadry dla mleczarstwa
  • Jaka będzie przyszła WPR?
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (2)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego zaprasza do współpracy część 2
  • Komunikat nr 2 o postępie prac nad dokumentem referencyjnym BAT dla przemysłu spożywczego
  • Dlaczego warto inwestować w OZE (1)
  • Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego zaprasza do współpracy część 1
  • Silni rosną inwestycjami
  • Idzie nowe pokolenie
  • Program INNOBIO
  • Świeża krew
  • Kolejne możliwości pozyskania dotacji – Wiesław Wasilewski
  • Spółdzielnie – zmiany w regulacjach zrzeszania się rolników i innych podmiotów w formie spółdzielni
  • Bezpieczeństwo w sieci
  • Ziemia rolna nie zazna spokoju
  • Wiesław Wasilewski o mleczarskich zaniedbaniach
  • Czy będzie korekta?
  • Wiesław Wasilewski o projekcie Ustawy o spółdzielczości
  • Juan pnie się na szczyty. Mleczarnie mogą na tym skorzystać
  • Polski eksport przyspieszy w 2017 roku
  • Prognozy dobre czy złe?
  • Co z tą alergią na mleko
  • Świąteczne żniwa
  • Polityka nad rozsądkiem
  • Prof. zw. dr hab. Jan Kisza
  • Wspierać rolnictwo czy nie wspierać
  • Komu szkodzi embargo?
  • Trwa debata o tajnej umowie
  • Mleko w szkole
  • Z rynkiem wzrośnie cena i konsumpcja mleka
  • Wschód Polski ma jeszcze duży potencjał
  • Rośnie sprzedaż w internecie
  • Dlaczego stale chromowo niklowe odporne na korozję korodują w środowiskach wodnych oraz profilaktyka antykorozyjna
  • TVN nie lubi mleka
  • BIAŁA RDZA – korozja cynku w chłodnictwie, metody zapobiegania i technologie naprawy
  • Prof. Stefan Ziajka o dziurach w serze
  • Promyk nadziei
  • Certyfikat „Wolne od GMO”
  • Prof. Stefan Ziajka o laktozie w serach dojrzewających
  • Walka o pozycję lidera
  • Polska ziemia jednak dostępna dla obcokrajowców
  • Prof. Stefan Ziajka o mleku UHT
  • GMO coraz bardziej passé
  • Mleko przegrywa batalię o wizerunek
  • Rynek nadziei
  • Trwa pochód marek własnych
  • Nowe kierunki
  • Kiepskie perspektywy
  • Wiesław Wasilewski - Dodatkowe opłaty związane z kosztami wytwarzania
  • Nie widać końca embarga
  • Wiesław Wasilewski - Dotacje dla małych i średnich przedsiębiorstw
  • Upadający sąsiad
  • Trwa ostatnie odliczanie do Brexitu
  • Dotacje dla dużych przedsiębiorstw
  • Trudne sąsiedztwo
  • Na zachód marsz
  • Spożycie mleka w kontekście zmian wartości siły nabywczej
  • Modernizacja systemów sterowania
  • W Katowicach debatowano o branży spożywczej
  • Mleczarstwo w chmurze
  • Polacy nie doceniają międzynarodowych organizacji branżowych
  • System integracji i optymalizacji mediów w przedsiębiorstwach produkcyjnych na przykładzie Browaru Warka
  • Z gospodarką wzrośnie spożycie mleka
  • Woda lodowa – problemy z utrzymaniem czystości mikrobiologicznej
  • Gdzie jest granica?
  • Produkty bez laktozy zyskują na znaczeniu
  • Kiepskie perspektywy
  • Dokąd jedzie polskie mleko
  • LISTY RANKINGOWE - PROW Działanie 4.2
  • W cenie wody
  • Kropla w morzu
  • Czas na trudne pytanie
  • Towaroznawstwo 2.0 w działaniu na rzecz jakości innowacji
  • Gospodarka to naczynia połączone
  • Inwestycje mimo kryzysu
  • Czy pięć stów zwiększy konsumpcję mleka?
  • ABC Dotacji (3) – Promocja
  • Jakie marki mleczarskie rzeczywiście znają Polacy?
  • Mleko przegrywa batalię o wizerunek
  • Wapń – co ważniejsze: ilość czy biodostępność?
  • ABC dotacji (2)
  • Komunikat nr 1 - o postępie prac nad nowym dokumentem referencyjnym dotyczącym najlepszej dostępnej techniki w przemyśle spożywczym
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 3
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 2
  • Wsparcie tradycyjnego mleczarstwa, projekt Komisji Europejskiej 7PR TRADEIT cz. 1
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym – vademecum informacji o ubezpieczeniach dla członków zarządów i osób zajmujących się ubezpieczeniami – c.d.
  • Ubezpieczenia w przemyśle spożywczym
  • Podstawowe informacje o ubezpieczeniach dla członków zarządów Spółdzielni Mleczarskich
  • Możliwe strategie rozwoju polskiego mleczarstwa po zniesieniu kwot mlecznych
  • ABC dotacji
  • Skup i cena netto skupu mleka województwami (jednostki produkujące) w maju 2015 r. (GUS)
  • Wspomnienia o dr. hab. mgr. inż. Wojciechu Tuszyńskim
  • Sektor Mleczarski w Świetle Przepisów Unijnych po Zniesieniu Kwotowania Mleka
  • Sektor Mleczarski w Świetle Przepisów Unijnych po Zniesieniu Kwotowania Mleka
  • Skup i cena netto skupu mleka w lutym 2015 r. (GUS)
  • Dlaczego trzeba uzdatniać wodę
  • Efektywność elektro-energetyczna po nowemu
  • Dotacje w praktyce
  • Liderzy Jakości Żywności
  • Orzeł Agrobiznesu
  • Program Poznaj Dobrą Żywność
  • „Abecadło bezpiecznej żywności”
  • Mniej krów, więcej mleka
  • Branża mleczarska: eksport w 2014 r. wyższy niż rok wcześniej
  • Sery i mleko ruszą do Kazachstanu
  • Podlasie stawia na mleczarstwo i medycynę jako inteligentne specjalizacje
  • Spadające ceny przetworów mlecznych w 2014 r.

Współpraca

Partnerzy

PGI

PGI

ppr

MP System

alima bis

https://www.supravis.pl/

 

Newsletter

Zapisz się:



loaderPlease wait...
Joomla Extensions powered by Joobi
Licznik odwiedzin
6919507
Nowy Przegląd Mleczarski © 2023