Makaron złocisty z brokułami i szynką

Czas przygotowania 20 min

Przepis na 4 osoby

Składniki:

  • 200 g sera Lazur Złocisty
  • 500 g makaronu tagliatelle
  • 150 g szynki konserwowej
  • 300 g brokułów
  • 500 ml śmietanki 36%
  • 50 g masła
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Szynkę pokroić w paseczki, a brokuły podzielić na różyczki o wielkości ok. 1 cm.
  3. Brokuły smażyć na maśle około 3-6 minut, a następnie dodać szynkę i starty ser Lazur Złocisty. Wszystko zalać śmietanką i delikatnie podgrzać, doprowadzając do wrzenia, nie gotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Podać z wcześniej ugotowanym makaronem.