Roladki drobiowe nadziewane serem

Czas przygotowania 50 min

Przepis na 4 osoby

Składniki:

  • 150 g sera Lazur Srebrzysty
  • 4 filety z kurczaka (porcja ok. 150 g)
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • olej
  • sól
  • pieprz

FARSZ:

  • 50 g sera Lazur Srebrzysty
  • 1 cebula
  • 400 g pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 0,5  pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Farsz: oczyszczone pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na maśle. Wystudzić i dodać starty ser Lazur Srebrzysty oraz posiekaną natkę pietruszki. Powstały farsz doprawić solą i pieprzem do smaku.
  2. Filety rozbić na plastry, posypać solą i pieprzem. Na każdy filet położyć plaster szynki, wcześniej przygotowany farsz, a następnie uformować roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczką.
  3. Roladki przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 minut w temp. 180°C.
  4. Pięć minut przed końcem pieczenia na każdej roladce położyć plaster sera Lazur Srebrzysty.