Bakłażan z kuskusem i serem

Czas przygotowania 20 min

Przepis na 4 osoby

Składniki:

  • 100 g sera Lazur Srebrzysty
  • 1 bakłażan
  • 170 g kaszy kuskus
  • 1 czerwona papryka
  • zioła: pietruszka, tymianek
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Zioła umyć, osuszyć, posiekać i dodać drobno pokrojoną paprykę, a następnie wymieszać z odrobiną oliwy.
  3. Bakłażana pokroić wzdłuż na dość cienkie plastry i posmarować oliwą. Na średnio rozgrzanym grillu piec ok. 3-5 minut z każdej strony.
  4. Grillowane plastry bakłażana ułożyć na talerzu i posmarować pastą ziołową zmieszaną z papryką. Na wierzch nałożyć kuskus, a całość posypać startym serem Lazur Srebrzysty