SERTOP mandarynki z polewą czekoladową

Składniki:

  • 4 -5 mandarynek

Składniki na polewę:

  • 100g serka topionego twarogowego Delisia marki SERTOP
  • 50g masła
  • 5 łyżek mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo: mielone migdały

Przygotowanie. Mandarynki obieramy, dzielimy na mniejsze kawałki i rozkładamy na papierze do pieczenia. Wszystkie składniki polewy podgrzewamy w garnuszku do momentu uzyskania jednolitej masy – w razie potrzeby dodajemy więcej cukru. Gotową polewą zalewamy mandarynki i posypujemy migdałami. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dodajemy dodatkową łyżkę oleju kokosowego lub więcej mleka.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl i www.serkiwkuchni.pl