SERTOP ciastka migdałowe

Składniki na ciastka:

  • 200ml mielonych migdałów
  • 200ml mąki pszennej
  • 100ml masła klarowanego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50 ml szklanki lodowatej wody
  • szczypta soli

Składniki na polewę:

  • 100g serka topionego marki SERTOP (np. Śmietankowy, Tylżycki)
  • 50g masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru

Dodatkowo: pokruszone migdały do dekoracji

Przygotowanie. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i nakładamy łyżką na papier do pieczenia lub do silikonowych foremek. Pieczemy ok. 10 minut w temp 180 stopni.

Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie wylewamy na ciastka. Dekorujemy pokruszonymi migdałami.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl oraz www.serkiwkuchni.pl