SERTOP Roladki z bakłażana, z łososiem i serkiem

Składniki:

  • 1 średniej wielkości bakłażan
  • 200 g łososia w plastrach lub w kawałku
  • 130 g sera topionego Złoty Ementaler w plastrach SERTOP
  • 1 średniej wielkości ogórek (słupki)
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie. Bakłażan myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy wzdłuż na plasterki o grubości ok. 3 mm (można odciąć oba końce bakłażana). Rozkładamy plastry na desce i solimy je. Bakłażan po chwili puści soki, które trzeba wytrzeć ręcznikiem papierowym. Smaruje-my plastry oliwą z oliwek i grillujemy na grillu lub na patelni grillowej przez kilka minut. Na ciepłe jeszcze plastry bakłażana nakładamy plastry z serka topionego, rozkładamy łososia i słupki ogórka, doprawiamy solą i pieprzem. Zwijamy roladki zaczynając od węższej części bakłażana. Podajemy jako samodzielne danie.