SERTOP - Świąteczna pieczeń z mięsa mielonego z serkiem SERTOP

Składniki:

0,5 kg mięsa wołowego mielonego (lub z szynki)

¼ szklanki bułki tartej

1 łyżeczka wędzonej papryki

1 łyżeczka słodka papryki

1 łyżeczka oregano

1 cebula czerwona

½ łyżeczki czosnku granulowanego

½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 duże jajko

130 g sera topionego Złoty Ementaler SERTOP

4-6 szt. suszonych pomidorów z oleju

sól

Przygotowanie. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mięso oraz pozostałe składniki. Na końcu dodajemy ser topiony Złoty Ementaler, który rwiemy na drobne kawałki. Używamy rąk do wymieszania wszystkich składników. Umieszczamy całość w foremce aluminiowej. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50-55 minut, następnie wyjmujemy pieczeń i odstawiamy na kilka minut. Smacznego!

Więcej przepisów na www.sertop.pl

Smacznego!